Schoolplein Meting Almere bij “De Optimist” 4000 µW/m².

Schoolplein meting "De Optimist"

Bij School “De optimist” is er 4000 µW/m² en hogere straling gemeten.

Een stralingsmeting bij De Optimist in “Tussen de Vaarten” leverde helaas weer schokkende resultaten op. De school, gelegen naast hoogspanningsmasten wat op zich al gezondheidsvragen met zich meebrengt, heeft ook te maken met zendmasten naast deze hoogspanningsmasten. Dit levert een dubbele doses qua straling op.

De meting waar Jochem en Jason zich mee bezig houden is puur de straling van de zendmasten. Nu was er op dit schoolplein een verrassing tijdens het meten. Het bleek dat er niet alleen van zendmasten straling komt. Er staat op dit plein een aantal palen waarmee je een spel kunt spelen. Dit werkt met straling. Hoe dit spel werkt is, zoals in het filmpje is te zien is, niet helemaal duidelijk, maar de stralingsmeter slaat uit en dat is een onaangename verassing.

De stralingsmeter slaat uit en geeft aan dat er op kinderooghoogte straling is (Het tere, lerende, groeiende kinderhoofd). Uit de lijst van blootstellingslimieten en gezondheidsschade die wij gebruiken, blijkt dat verschillende symptomen die kunnen voorkomen bij deze stralingsniveaus, veelvoorkomende klachten zijn van kinderen in deze tijd. Om maar twee dingen te noemen: erg drukt zijn en slaapstoornissen (Dit komt omdat de melatonine huishouding die onder andere onze slaap reguleert, word verstoord.) Wij vragen ons dan ook af of de straling eventueel een verband kan hebben met onder andere deze gezondheidsproblemen. volgens Jochem, Jason en andere leden van het stralingsmeetteam zou dit best kunnen.

Het blijft natuurlijk een optelsom van verschillende stralingsbronnen. Er zijn zoveel dingen die we tegenwoordig gebruiken die straling uitzenden. De grote vraag is: Moeten we niet eerst onderzoeken hoe we deze dingen veilig kunnen gebruiken? Er komt steeds meer onderzoek naar buiten die steeds meer de gevaren van straling aantonen.

Wat u misschien ook wel aan het denken kan zetten is de volgende vraag: Waarom hebben we 5G nodig? Uw telefoon doet het nu toch ook prima? Dus deze extra masten lijken er niet voor u te zijn. Maar voor wie staan zij er dan wel?

De grootste verzekeraar in Nederland weigert stralingsschade te verzekeren. Zij zien de claims voor de (toekomstige) schade veroorzaakt door straling wel hangen en treffen alvast voorbereidingen. Denkt u eens na. Waarom zou een verzekeraar stralingsschade niet meer willen vergoeden en/ of verzekeren?

Schommel : 3 v/m 4000 µW/m²
Hek : 3 v/m 1625 µW/m²
Kampv.plts.: 4 v/m 3900 µW/m²
Glijb.hvl. : 3 v/m 1900 µW/m²
Spel(hoog) : 3 v/m 2800 µW/m²
Spel(oogh.): 3 v/m 5050 µW/m²
Pannaveld : 2.4 v/m 1200 µW/m²

Reactie (2)

 • Berend Logtenberg| september 2, 2019

  Bij welke waarden is het schadelijk…

  Zijn er tabellen van????

  Magnetron straling kookt je eten..

  Wat gebeurt er dan in je lichaam???

 • Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *